Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

Feng Shui kert II. rész

2009. július 30. 10:40 - Kerteszfeleseg

Tippek a Feng Shui kerthez:

Folytatódik a Feng Shui kert sorozatunk, néhány rövid, hasznos ötletettel, hogy mit és hová érdemes a kertben elhelyezni ha javítani szeretnénk életünk bizonyos területein.

- Ha a kertünk délnyugati részére kerti világítást teszünk, jelentős pozitív változást tapasztalhatunk kapcsolatainkban, szerelmi életünkben.

- A kert hátsó részébe tegyünk gyorsan növő, magasabb fákat, bokrokat hogy biztosítsák a nyugalmunkat, privát szféránkat.

- Nagyon fontos hogy a kertet mindig tarsuk rendben és tisztán, szedjük össze a leveleket, vágjuk le az elszáradt virágokat, ágakat – így elkerülhetjük a negatív energiákat.

- Bármilyen vízfelület van a kertünkben, legyen az medence, tó, vízesés, csobogó vagy madáritató, a víz legyen mindig áttetsző és kristálytiszta – ne felejtsük hogy a víz a gazdagság szimbóluma.

- A Feng Shui alapelve az egyensúly és a harmónia: ha vízfelületet tervezünk, ügyeljünk rá hogy ne nyomja el a kert többi részét, ne legyen túlságosan hangsúlyos, legyen összhangban a kert többi elemével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- A kert lehet asszimetrikus, a kulcsszó az egyensúly és harmónia: ültessük a növények különféle variációt, legyenek változatos színek és formák. A virágok legyenek egészségesek, a bokrok és fák gondozottak.

- A sziklák, melyek a férfias yang energiát képviselik, megfelelő elhelyezése egyensúlyba hozhatja a finom, nőies yin energiát.

- Egy rusztikus hangulatú, fából készült pad vagy lugas kellemes pihenőhelyet kínál és ha a kert keleti részére tesszük, erősíthetjük vele a család és egészség területét.

- Az aranyhalak a kerti tóban, a Feng shui egyik legsikeresebb eszközei.

- A kellemes sétaösvények a kert fontos részei, hiszen körbevezetik csít a kertünkben. Különféle alapanyagokból készülhetnek és ha a mindenféle kúszónövénnyekkel szegélyezzük, egyensúlyba hozzák a tégla, beton vagy kő yang energiáját.

- Ha a kertben falak vagy keríték is találhatóak, ne habozzuk növényeket futtatni rájuk! Így egy újabb színfolttal gazdagodik a kert és csökkenthetjük a negatív vágóenergiát is.

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása