Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

Kertészkönyvet karácsonyra!

2014. december 13. 22:08 - Kerteszfeleseg

Karácsony táján sok helyen lehet akciósan könyvekhez jutni,a vásárok környékén felállított könyves sátrakban is ráakadhatunk hasznos darabokra!

Orlóczi László: Kertésznapló, Corvina Kiadó, 2013

A Corvina sikeres naplósorozatának új darabja a kertészkedőknek kedveskedik ezúttal. A Kertésznapló havi bontásban sorolja föl az aktuális kerti teendőket, külön-külön kitérve a zöldségfélékre, a gyümölcsfélékre, a dísznövényekre és a növényházra. Ki-ki rögzítheti benne időjárási megfigyeléseit, megvalósított munkáit és terményeredményeit. A kötet végén szereplő táblázatok hasznos információkat tartalmaznak a növényszaporítás módjairól, a gyümölcsfélék szüretelésének idejéről, a zöldségfélék szabadföldi vetéséről, valamint az egyes növényfajták tulajdonságairól, igényeiről és felhasználásáról. A szerző Orlóci László, a budapesti Füvészkert igazgatója.

Rachel Frély: A levendula titkai, Sziget Könyvkiadó, 2014

 levendulakonyv.jpg

A könyv első része és a levendula kultúrtörténetével, vegyi összetételével, élettani hatásaival és alkalmazásaival foglalkozik.A második rész olyan recepteket tartalmaz, amelyek egyszerűek, olcsók és egészségesek.

 

 

Oláh Sándor: A családi ház kertje, Mezőgazda Kiadó, 2007

A családi ház kertje az a kert, amit minden kertész mélyen a magáénak érez és minden igyekezetével arra törekszik, hogy folyton teljes pompájában álljon. E felismerés alapján vezeti végig a szerző az olvasót minden munkamozzanaton a kert tervezésétől a megépített kert gondozásáig. Az anyag összegyűjtése remekül sikerült, lényegében minden benne van, ami a kertépítéshez szükséges. Mivel a kert lényege és értelme a növény, közülük sokat ismertet - a legfontosabb tulajdonságok alapján - táblázatokba foglalva.

Kezdő kertész - Kézikönyv kezdő és gyakorlott kertészkedők számára Atha,Crowther, Courtier
Vince Kiadó, 2005

konyv.jpg

Könyvünk hasznos tudnivalókat és jól alkalmazható tanácsokat ad amatőr kertészek számára az eszközökről, a talajelőkészítésről, a növények kiválasztásáról, a komposztkészítésről, valamint a rózsakapu és a kamra megépítéséről. Olyan témákkal is foglalkozik, amelyeket sok kertészeti könyv nem tárgyal, így például a kerti elektromos hálózat telepítésével. A műveleteket jól követhető módon, képekkel is illusztráltuk. Kezdő és gyakorlott kertészkedők számára egyaránt hasznos olvasmány.

 

komment
süti beállítások módosítása