Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

Tél a kertben, vagyis mozizás a szobában

2013. január 01. 20:08 - Kerteszfeleseg

Gondolatébresztő dokumentumfilm Jane Goodalltól

Mivel ilyenkor nemigen van a kertben tennivalónk, beülhetünk a szobába a jó meleg kandalló (radiátor,cserépkályha, vagy bármilyen fűtőtest-a megfelelő rész aláhúzandó) mellé és megnézhetünk egy jó filmet.

Ajánlom ezt a dokumentumfilmet mindenkinek akiknek kicsit is fontos az élővilág, a növényvilág a Föld védelme, és azoknak is akiknek még nem. Jane Goodall gondolatai, élete,munkássága mindenképpen megváltoztatja a látásmódunkat és ez a dokumentumfilm egy remek összefoglaló ehhez. A 78 éves, antropológiában és etológiában jártas írónő a csimpánzokkal folytatott munkája révén vált ismertté, de azóta már nagyon sok programot indított a világ minden táján, rengeteg követője van. Jelenleg is aktív, az év 300 napján utazik és   előadásokat tart arról, – szavait idézve – „hogyan használjuk az életünk ajándékát arra, hogy a világ egy jobb hely legyen”.

Az életéről,munkásságáról, üzenetéről készült dokumentumfilmet, A Jane utazását (Jane's Journey) a napokban vetítik a Magyar Televízióban. A sokszor sokkoló képek mellett, csodálatos felvételeket láthatunk a világ minden tájáról a borneói őserdőktől az (olvadó) grönlandi gleccserekeig.

További információk,könyvek és tennivalók a Jane Goodall intézet magyar weboldalán:

https://www.janegoodall.hu/

 

komment
süti beállítások módosítása