Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

2010. május 13. 10:21 - Kerteszfeleseg

A Magyar Madártani Egyesületet (MME) 1974-ben hozta létre 200 alapító tag, a Természetvédelmi kiegészítés a nevükbe csak később, 1990-ben került be. Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 10.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete.
 

Céljuk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködnek a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseikkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtanak végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendeznek, kiadványokat jelentetnek meg.

Országos lefedettség
Az MME tagjai 31 területi, és több szakmai munkacsoport és szakosztály keretében tevékenykednek országszerte. Minden megyében működik legalább egy helyi csoport, központi szervezésű programjaikkal az ország minden területén jelen vannak.

Szerteágazó tevékenységek
Az Egyesület a legfontosabb célt, az ország természeti értékeinek megőrzését két fő tevékenységi kör: a természetvédelmi kutatások és a társadalmi szintű partnerség keretében szervezi. Természetvédelmi munkájában faj- és élőhelyvédelmi, monitoring és madárgyűrűző akciókat szerveznek. A társadalmi szintű partnerség legfontosabb elemei: a környezeti nevelési programok, a napi madárvédelmi jellegű Madárbarát kert program és a közösségi rendezvények.   

Fiatalok, családok, idősek egy közösségben
Az MME erejét és hatékonyságát a sokszínűség adja. Tagjai között képviselteti magát az ország teljes lakosságának minden rétege, 50%-át a gyerekek és a nyugdíjasok alkotják, és az egyik legkedveltebb tagsági forma a családi.

Kiemelten közhasznú
Az MME kiemelten közhasznú szervezet, tehát támogatói az adományok 150%-át érvényesíthetik az adóbevallás során.

Nemzetközi kapcsolatok
Az MME a madárvédelmi szervezetek világszövetsége, a BirdLife International magyarországi partnere. A BirdLife International - amelyet 1922-ben Nemzetközi Madárvédelmi Tanács (ICBP) néven alapult meg - a legrégebbi nemzetközi természetvédelmi szervezet, több milliós tagsággal rendelkezik. Kiemelkedően jó kapcsolatot ápolunk a kelet- és közép-európai tagszervezetekkel, valamint a svájci, német és angol egyesületekkel.

Elérhetőségek:

Postacím: 1121 Budapest, Költő u. 21.

Adószám: 19001243-2-43
Számlaszám: 11712004-20011215

További információk:

http://www.mme.hu/magunkrol/bemutatkozunk.html

Támogatási lehetőségek:

http://www.mme.hu/tamogatas/1.html

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása