Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

Kertünk és a dekoráció

2011. május 14. 14:42 - Kerteszfeleseg

Ha az embernek már elege van a politikai csatározásokból, a természeti csapásokból vagy a celebek legújabb afférjaiból, legjobb kimenekülni a kertbe és egy kicsit rendezkedni, ültetni. Hogy a kertünk még otthonosabb legyen, íme egy csokor a legalapvetőbb kerti dekorációkból:

Kerti bútorok

Nélkülözhetetlen a kényelemhez néhány szék, kerti fotel és az asztal. Nem kell méregdrága szettet vennünk, hangulatosabb pár régi fonott bútordarab, amit a nagyi padlásáról vagy a bolhapiacról szedtünk össze. Egy terítő, néhány pohár ital, egy kis rágcsálnivaló és egy jó társaság – vagy a magány kedvelőinek egy jó könyv, újság -ami a jó hangulatunkhoz kell.

 

 

Szökőkutak és figurák

Hogy is felejthetném ki a sorból a törpéket, libákat, tündérkéket vagy a rózsaszín flamingókat! Igazán széles a választék ha figurákról van szó, de azért ne essünk túlzásba – kivéve ha vidámparkot vagy minigolf pályát szeretnénk nyitni. Akinek nincs kerti tava, az vásárolhat kis csobogót, szökőkutat is – látványuk és hangjuk is kellemes része lehet a kertnek.

 

 

Madáretetők

A madáretetők a kert egyik leggyakoribb és leghasznosabb kiegészítői. Velük olyan életet, mozgalmasságot hozhatunk a kertünkbe, amire a virágok önmagukban nem lennének képesek. Sokféle színpompás madarat figyelhetünk meg és az énekükben is gyönyörködhetünk. Az etetőt készíthetjük saját kezűleg, de a boltokban is rengeteg látványos változatát megkaphatjuk. Ne felejtsük el, hogy ha elkezdtük etetni a madarakat és odaszoktak a kertünkbe, akkor már nem szabad abbahagyni mert számítanak a támogatásunkra!

Kerti lámpások

A kerti világítással különleges otthonosságot vihetünk a kertünkbe, a kellemes esti beszélgetésekhez nélkülözhetetlenek!Készíhetünk egyszerű, házilag megfestett befőttesüvegből, vásárolhatunk speciális napelemes lámpákat, vagy akár kitehetünk néhány gyertyát, esetleg a jó öreg petróleumlámpát.

 

 

A kert dekorálásának, otthonossá tételének csak a saját fantáziánk szabhat határt. Bármit elhelyezhetünk amitől úgy érezzük, a saját külön kis világunkat semmi nem zavarhatja meg!

komment
süti beállítások módosítása