Kertünk

A CsigaBigakert kertészeti blogja

Madármegfigyelő Nap ezen a hétvégén!!

2010. szeptember 30. 16:38 - Kerteszfeleseg

A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a DINPI közösen szervezi az idei Európai Madármegfigyelő Napok programját a Tata és Naszály között elterülő Ferencmajori-halastavak területére, 2010. október 2-án, szombaton.


Az Európai Madármegfigyelő Napok akciót a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. A program magyarországi koordinátora az MME, mint a BirdLife International hazai képviselője.
A Komárom-Esztergom megyei program helyszínén egy könnyű túra keretében lesz távcsöves, teleszkópos madármegfigyelés. Ezzel szinte testközelben láthatók az amúgy csak nehezen megfigyelhető vízi- és ragadozó madarak. De lesz madárgyűrűzést is. A közelben felállított hálók óránként kerülnek ellenőrzésre, a gyűrűzőasztalnál pedig mindenki megcsodálhatja a hétköznapokban nem, vagy csak ritkán látható énekesmadarakat is. A séták a gyűrűzési helyszínről indulnak és oda térnek vissza.
Az Európai Madármegfigyelő Napok program egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, így azok sem maradnak le az eseményről, akik nem tudnak a különböző helyszínekre ellátogatni. Elegendő csupán a környezetükben látható madarakat összeírni, megszámolni és az adatokat legkésőbb vasárnap délután 4 óráig az mme@mme.hu email címre, illetve az egyesület megadott elérhetőségeire megküldeni. Magyarország az utóbbi években valamennyi kategóriában előkelő helyen végzett, legyen ez így idén is!
Mindenkit szeretettel várunk!
Hajrá, Magyarország!
További magyarországi helyszínek, részletek: http://www.mme.hu
Európai Madármegfigyelő Nap
Időpont: 2010. október 2. szombat, 8-14 óráig
Helyszín: Naszály, Frerencmajori-halastavak területe
Találkozó: Naszály község tatai végénél, az első ház előtt a halastavak irányába vezető betonúton lévő sorompónál.
További információ:
Bátky Gellért
Programvezető,
Mobil szám: 06-20/551-2102

komment
Címkék: madár kert pihenés
süti beállítások módosítása